dinsdag 16 augustus 2011

Zoek hulp!

Als je erg gepest wordt, is het bijna onmogelijk om er helemaal zelf uit te komen. Je hebt gewoon hulp nodig. Maar hoe krijg je die?

Leerkrachten
Vaak kunnen leerkrachten er iets aan doen. Als je gepest wordt, stap je naar je juf/meester/mentor en vertel wat er aan de hand is. Een leerkracht kan pesters aanspreken, of met jou en de pesters om de tafel gaan zitten.

Vrienden/vriendinnen
Vertel het aan een goede vriend/vriendin die je vertrouwt. Hij/zij zou naar een leraar kunnen gaan, maar kan ook voor je opkomen als je gepest wordt. Het is sowieso fijn als je je verhaal even kwijt kunt aan iemand die je vertrouwt.

Ouders
Je ouders zijn degenen die heel veel voor je kunnen doen. Als je hun eerlijk vertelt wat er gebeurt, kunnen zij de pesters aanspreken of vertellen wat er aan de hand is. Zo kan je leerkracht er wat aan doen.

Tips
In plaats van de pesters aan te spreken, kan iemand je ook tips geven om van het gepest af te komen. (bijvoorbeeld wij dus:)). Onze tips kun je hier vinden, maar je kunt ons ook mailen als je andere tips nodig hebt.
Tips kun je natuurlijk vragen aan je leerkracht, ouders of vrienden. Dan kun je voor jezelf opkomen als je gepest wordt.

Binnenkort zullen we het gaan hebben over o.a voor elkaar opkomen, en hoe je een pester kunt aanspreken!

Meer tips nodig? Kijk op http://www.wordjegepest.come2me.nl/ of mail ons voor hulp!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten